Saturday, November 21, 2009

TIPS INTERVIEW L.I TIME DAH BALIK POLI AR

Wat slide power point yang menarik

kalau boleh letak gambar2 je, then story..tapi jgn letak yang merepek2..KENA evaluate ngan L.I Korang ar

bajet korang punyer presentation

Guna PR@ pUBLIC rELATION YG ELOK

NAK MARKAH LEBIH SPEAKING ENGLISH LA...

yg penting story ape yang korang dapat dari l.i

yg penting2 g story ar contribution,sumbangan korang kat company tu kalau ade...hehe

bukanla duit...tapi ape2 je..as sample korang da bejaye mendapatkan contract hotel kt london dalam masa bbrpa taun x pnh dpt korang g je dpt...cm tu ar.tp kna korangla yg buat.x bek nipu.

pakai baju time interview tu pkai lah putih,ijau or blue aje..kerana menurut psikologi warna tu menyejukkan hati...kalau interviewer tanye soalan rilex je...

jgn gubra sgt..kalau x leh nk speaking english gak time jwb soalan korang mintak je izin kt org yg intrview tu nk ckp mlayu jgn hentam terus je ckp mlayu.

kene thu sape yg interview ape yg org interview tu suke ape yg die x suke..

jgn buat ape yg die x suke..cthnye die x suke org buat slide tulisan saje ke...die suke gambar2 je...

tapi..kalau dah gambar saje lagi ok...interviewer pun x bored,markah pun effect kalu die emo.

kalau ley jwb soalan dr interviewer tu, leh kamcing ngan korang time nak kuar tu congrat ar...

itu la serba sedikit tips..smoga dpt mmbntu

2 comments:

sese said...

ehhmmmm great! letak larr ruang borak2 kt blog neh... ley borak2

MS. sPongebob said...

owhh...uhuhu..kite 2 je nk borak nye